dilluns, 14 de març de 2016

Vine a l'escola pública

Campanya de l'Ajuntament de Sant Feliu en defensa de la pública en període de preinscripcions

L'Ajuntament de Sant Feliu ha posat en marxa una campanya en defensa de l'escola pública sota el lema "Vine a l'escola pública".  La campanya busca fer arribar a tota la població el paper que desenvolupa l'escola pública com a instrument de cohesió social i d'igualtat d'oportunitats. Sense entrar en criticar l'oferta de l'ensenyament concertat o privat, la campanya reivindica l'escola pública com a l'única oferta de titularitat pública oberta a tothom, gratuïta i laica.

A més a més, respon al mandat que suposa la moció en defensa de l'escola pública i les línies de P3 aprovada per unanimitat del Ple de gener de 2016. La campanya abarca no només els 9 centres públics de Primària i Secundària, sinó també les quatre escoles bressol municipals, l'Escola Municipal de Música, l'Aula Sant Feliu i el Centre de Formació de Persones Adultes Mestre Esteve.

La campanya es composa de cartells, que es repartiran per tot el municipi, i un vídeo. Aquest.Destaca que la pública és una escola:
  • inclusiva i respectuosa
  • que promou l'atenció a la diversitat
  • que promou la participació de les famílies
  • que fomenta la creativitat i l'experimentació de l'alumnat
  • que potencia el treball en equip i l'educació en valors com la solidaritat, el respecte i la sostenibilitat ambiental
  • plenament arrelada a Sant Feliu i que treballa les tradicions locals
Pel manteniment de totes les línies de P3

De la mateixa manera, l'Ajuntament manifesta la seva disconformitat reiterada des de fa mesos de la decisió del Departament d'Ensenyament de la Generalitat de tancar unilateralment una línia de P3 a l'escola Martí i Pol per la baixada de natalitat. Així ho farà saber l'alcalde a la consellera en la reunió que li ha sol·licitat i encara sense data confirmada.

D'altra banda, la Mesa del Parlament ha admès a tràmit una proposta de resolució presentada pel PSC i Catalunya Si Que Es Pot en la qual es demana, entre altres coses, no suprimir cap línia de l'escola Martí i Pol per al curs 2016-2017. I el passat dijous 3 de març es va aprovar en el Parlament de Catalunya una moció presentada pel PSC sobre el sistema educatiu en què un dels punts demana reconsiderar el tancament de les línies de l'escola pública previst per la Generalitat, punt que va ser aprovat amb els vots a favor de tots els grups parlamentaris, excepte Junts pel Sí.

La moció també sol·licita mantenir totes les línies educatives durant el procés de preinscripció per tal de possibilitar a les famílies l'elecció del seu centre escolar de preferència. Tot i l'aprovació en el Parlament, com les mocions no tenen rang legal, el Govern de la Generalitat no té l'obligació de dur a terme els acords votats en la moció.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada